Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
To Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων υπόσχεται την προμήθεια 50 εκατομμυρίων δόσεων στην Ευρώπη από τον Ιούνιο
Το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V από τον Ιούνιο, εάν εξασφαλισθεί η έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
Το RDIF αναμένει ότι πολλές χώρες της Eυρωπαϊκής Ενωσης θα εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο αυτόν τον μήνα.
Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του RDIF που προωθεί το ρωσικό εμβόλιο διεθνώς, δήλωσε μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στην Ρωσία και την Ευρώπη και ότι η διανομή του δεν πρέπει να πνιγεί από την πολιτική.
«Το Sputnik V μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών στην Ευρώπη και προσβλέπουμε σε μια ενδελεχή αναθεώρηση των δεδομένων από την CHMP [Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του EMA]. Οι συνεργασίες για τα εμβόλια πρέπει να υπερβαίνουν την πολιτική και η συνεργασία με τον EMA είναι ένα τέλειο παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι κοινές προσπάθειες είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της πανδημίας. Μετά την έγκριση του EMA, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε εμβόλιο για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο του 2021» αναφέρει ο Ντμίτριεφ σε δελτίο Τύπου.
Ο Ντμίτριεφ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι οι παραδόσεις εμβολίων μεγάλης κλίμακας στην ΕΕ θα ξεκινήσουν μόνο αφού όλοι οι Ρώσοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν το έχουν πράξει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για έναρξη της κυλιόμενης επανεξέτασης βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών του εμβολίου σε ενήλικες όπως ανακοίνωσε το RDIF.
«Ο ΕΜΑ θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση του Sputnik V με τα συνήθη πρότυπα της ΕΕ για αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα» ανέφερε το δελτίο τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet», στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια, έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.
Το εμβόλιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού, καταχωρήθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 11 Αυγούστου και πάνω από 40 χώρες έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V για χρήση έκτακτης ανάγκης.
Ξεκινάει επίσημα η περίοδος εμβολιασμού κατά της γρίπης, με τις πρώτες παρτίδες να έχουν ήδη…
Αισιόδοξος για την πορεία των υποχρεωτικών επιστροφών του φαρμάκου εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,…
Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου αυξάνονται το τελευταίο διάστημα καθώς συνολικά στην Ελλάδα…
Τι λέει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για τον ιό και πόσο πρέπει να…
Σε έξαρση, η οποία, μάλιστα, ήρθε νωρίτερα από ό,τι το περσινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι βρίσκεται…
Έξαρση κρουσμάτων Covid καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παράλληλα με τις συνεχείς μεταλάξεις…
This website uses cookies.