Η φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε ότι η πρώτη φάση της δοκιμής έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει την ανεκτικότητα του φαρμάκου αλλά και τις «σημαντικές παρενέργειες» που ενδεχομένως παρουσιάσει.
Το αντιιικό φάρμακο, PF-07321332, έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει τον κορμό, τη «σπονδυλική στήλη» του ιού SARS-CoV-2 προκειμένου να αποτρέψει την αναπαραγωγή του στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες, ανέφερε η Telegraph.
Ένα χάπι που αναπτύσσεται από την Pfizer ως πιθανή θεραπεία για τον κορονοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2021, εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, σύμφωνα με σχετική έκθεση.
Το αντιιικό φάρμακο, PF-07321332, έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει τον κορμό, τη «σπονδυλική στήλη» του ιού SARS-CoV-2 προκειμένου να αποτρέψει την αναπαραγωγή του στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες, ανέφερε η Telegraph.
«Έχουμε σχεδιάσει το PF-07321332 ως μια πιθανή στοματική θεραπεία που θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί στις πρώτες ενδείξεις της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται από τους ασθενείς να νοσηλεύονται», δήλωσε ο Mikael Dolsten, ο οποίος ηγείται του παγκόσμιου τμήματος έρευνας, ανάπτυξης και ιατρικής της εταιρείας.
Οι δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με εθελοντές ηλικίας 18 έως 60 ετών στις ΗΠΑ και στις Βρυξέλλες, ανέφερε η εφημερίδα.
Οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου
Η φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε ότι η πρώτη φάση της δοκιμής έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει την ανεκτικότητα του φαρμάκου αλλά και τις «σημαντικές παρενέργειες» που ενδεχομένως παρουσιάσει. Βασική πτυχή και πώς αισθάνονται οι άνθρωποι μετά τη λήψη του, σύμφωνα με έγγραφα, που επικαλείται η εφημερίδα.
Η δεύτερη φάση θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες αντιδρούν σε πολλαπλές δόσεις, ενώ η τρίτη θα εξετάσει τον αντίκτυπο του φαρμάκου σε συνδυασμό με το φαγητό, σύμφωνα με την αναφορά.
Ωστόσο, θα χρειαστούν περισσότερες δοκιμές για να προσδιοριστεί πώς λειτουργεί το φάρμακο σε άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19, ανέφερε η εφημερίδα.
Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι πολλά υποσχόμενα, τότε το χάπι κατά του κορoναϊού θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο 2021, αναφέρει η έκθεση.
Κορονοϊός: Μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στην Αττική
Κορονοϊός: Γιατί κινδυνεύουν να μολυνθούν περισσότερο όσοι δουλεύουν σε νυχτερινές βάρδιες
Ξεκινάει επίσημα η περίοδος εμβολιασμού κατά της γρίπης, με τις πρώτες παρτίδες να έχουν ήδη…
Αισιόδοξος για την πορεία των υποχρεωτικών επιστροφών του φαρμάκου εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,…
Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου αυξάνονται το τελευταίο διάστημα καθώς συνολικά στην Ελλάδα…
Τι λέει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για τον ιό και πόσο πρέπει να…
Σε έξαρση, η οποία, μάλιστα, ήρθε νωρίτερα από ό,τι το περσινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι βρίσκεται…
Έξαρση κρουσμάτων Covid καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παράλληλα με τις συνεχείς μεταλάξεις…
This website uses cookies.